top of page

"Lasercutten is toegankelijk voor iedereen"



Lasersnijden. We hebben er al veel van gehoord, maar wat is het precies? Zal ik wel met dat toesten kunnen werken? Vele mensen vrezen dat lasercutten te moeilijk zou zijn voor hen, maar niets is minder waar getuigt Stefaan De Witte.


Stefaan is 22 jaar, heeft interieurvormgeving gestudeerd aan het KASK met als specialisatie meubel & design. Hij werkt momenteel in een bedrijf als meestergast in de meubelmakerij. In het fablab kan je hem meestal aantreffen op woensdagen bij zijn favoriete toestel: de lasercutter.

Hoe heb je het Fablab leren kennen?

Ik heb het fablab door Dieter ontdekt. Hij was van bij het begin actief in het fablab. Ik ben hier iets meer dan 3 jaar geleden voor het eerst langs geweest om een prototype voor mijn bachelor proef te maken. Mijn eerste ervaring was toen ook met de lasercutter.

Waarom heb je je gespecialiseerd in lasercutten?

Ik ben er eigenlijk wat ingerold. De lasercutter sprak me meteen aan omdat deze zeer toegankelijk is. Ik heb wel wat tijd moeten vrijmaken om te experimenteren en de machine en software onder de knie te krijgen. Intussen heb ik al verschillende projecten gemaakt met de lasercutter. Onder andere de hertenkop was een van de creaties.

Wat is een van je laatste projecten?

Een design armatuur voor een lamp. De bedoeling is om deze volledig flatpack te ontwerpen, waarna je ze ook meteen in elkaar kan steken zonder te moeten schroeven, lijmen, …

Wat wil je anderen bijleren tijdens onze workshop?

Ik wil aantonen dat je met relatief beperkte kennis toch heel wat kan maken met onze lasercutter. Lasercutten is toegankelijk voor iedereen. Het doel is om de drie belangrijkste eigenschappen van de laser te ontdekken. Zo leer je vanzelf ook hoe je een correcte tekening leert opbouwen. Ik ben er steevast van overtuigd dat iedereen die met een computer kan werken perfect de workshop kan volgen.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page